Documentaire over Sol LeWitt

Sol LeWitt van Chris Teerink zal zijn wereldpremiere beleven op het Nederlands Film Festival 2012 in Utrecht. Daarna zal de film in verschillende Nederlandse Filmhuizen te zien zijn vanaf Oktober. Filmdistributeur is Rieks Hadders Mokum Filmdistributie.

De muziek voor de film is gemaakt door  Machinefabriek-Rutger Zuydervelt.

Chris Teerink filmde het wordingsproces van de spectaculaire muurschildering Walldrawing #801: Spiral van Sol LeWitt. Walldrawing #801 is te zien in de koepeltoren van het  “http://www.bonnefanten.nl/nl/collectie/actuele_presentaties/spiral_sol_lewitt” Bonnefantenmuseum in Maastricht. Dit als onderdeel van de documentaire Sol LeWitt. Sol LeWitt is een van de belangrijkste grondleggers van de Conceptual Art en de meester van de moderne  muurtekening.  De documentaire kruipt in de denk- en belevingswereld van Sol en de uitwerking van zijn ideeen in concepten:  uitgangspunten voor een kunstwerk, dat al dan niet door hemzelf of anderen kan worden uitgevoerd. De film laat mensen aan het woord die met Sol bevriend waren en hem  hebben geholpen om zijn werk te realiseren. De film is gedraaid in Nederland, dat hem als een van de eersten naar Europa haalde in de jaren 1970 en ook in Italie en in de VS, waar hij voornamelijk werkte en woonde.

Sol LeWitt (Hartford (Connecticut), 9 september 1928 – New York, 8 april 2007) was een Amerikaans beeldhouwer, schilder en tekenaar. Hij was een van de belangrijkste grondleggers van de Conceptual Art.